RotterdamRotterdam.html
MaastrichtMaastricht.html
EuregioEuregio.html
HeerlenHeerlen.html
        RotterdamRotterdam.html
MaastrichtMaastricht.html
EuregioEuregio.html
Overig werkOverig_werk.html
HeerlenHeerlen.html
        Kunstenaar
NieuwsNieuws/Nieuws.html
VerkoopVerkoop.html
ExpositiesExposities.html
Media
ContactContact.html
UniversityUni.htmlUni.htmlshapeimage_16_link_0
WielerkunstNieuws/Artikelen/2015/6/26_Wielerkunst.html
 
 

In Barcelona raakte Roel Meertens als stedenbouwkundige én kunstenaar geïnspireerd door de bijzondere dynamiek van de stad. Beïnvloed door Catalaanse kunstenaars ontwikkelde hij een eigen stijl waarmee hij stedelijke ruimtes verbeeldt.  Vanuit meerdere perspectieven gaat hij in zijn kleurrijke illustraties op zoek naar de vaak uiterst fragiele grens tussen realiteit en abstractie en tussen nabijheid en afstand. Zo ontstaan unieke stadsgezichten, ook van Limburgse steden, waarin de kritische blik van de kunstenaar vooral resoneert in overdrijving, spot en humor.


Roel Meertens is zowel stedenbouwkundige als kunstenaar. Vanuit de stadsontwikkeling heeft hij geleerd om op een bepaalde manier naar de omgeving te kijken. Het observeren, beleven en het vormgeven van ruimte is zo langzamerhand zijn tweede natuur geworden. Sinds eind jaren negentig houdt hij zich ook bezig met het op kunstzinnige wijze illustreren van de 'identiteit van de ruimtelijke omgeving'. Deze tracht hij in essentie en alle eenvoud weer te geven, met bijzondere aandacht voor de onbebouwde ruimte, de leegte in de stedelijke context. In zijn kunstzinnige stadsgezichten zoomt hij dan ook vaak in op de collectieve ruimte binnen de gebouwde omgeving. Tegelijk gaan zijn tekeningen ook over mensen en bijzondere activiteiten die daarbinnen plaatsvinden.


Roel Meertens heeft met zijn unieke stijl al meerdere steden ‘verbeeld’. Na Rotterdam is met name Zuid-Limburg een belangrijke inspiratiebron. Zijn kleurrijke illustraties hebben een speels karakter en lijken te zijn weggelopen uit een stripboek. De tekeningen komen met verschillende technieken tot stand, zoals met pen, kwast, kleurpotlood, pastelkrijt en verf. Het merendeel van zijn werk is digitaal bewerkt. Producties komen zowel in opdracht van (semi)overheden, bedrijfsleven en particulieren als autonoom tot stand. De ‘vrije’ kunstwerken worden via galeries en winkels verkocht. Via Roel Meertens Stadskunst richt hij zich daarnaast op de ontwikkeling en verkoop van exclusieve en hoogwaardige Stadskunstproducten. 

Roel Meertens

Stadskunst !